Onderhoudsvoorschriften Kitvoegen

De in uw woning aangebrachte kitvoegen zijn van een zeer hoge kwaliteit “neutraal uithardende schimmelwerende siliconenkit” welke met de meest mogelijke zorg door onze vakmensen bij u zijn aangebracht. Desondanks hebben deze kitvoegen ook na het aanbrengen de nodige aandacht nodig om goed te blijven functioneren. Hieronder volgen dan ook enkele belangrijke tips om zolang mogelijk plezier te hebben van de door ons bij u aangebrachte kitvoegen:

 1. Sproei na ieder douchegebruik de tegels, voegen, kraan, kitvoegen en douchewand schoon. Maak dit alles daarna met een handdoek goed droog! (tegen kalk en schimmelvorming).
  Gebruik geen Viakal, Antikal of iets dergelijks, maar schoonmaakazijn tegen kalkaanslag. Behalve bij natuursteen; daar dient u speciale reinigingsmiddelen voor te gebruiken.
 2. Minimaal 1x per maand met een ontvettende allesreiniger tegels, kranen, douchewand, voegen en kitvoegen goed schoonmaken, zodat gevormde aanslag verwijderd wordt! (vuilaanslag is namelijk een voedingsbodem voor schimmels)
  Het gebruik van groene zeep of dergelijke vettige schoonmaakmiddelen is sterk af te raden (geeft een plakkerige ondergrond).
 3. Zorg altijd voor voldoende ventilatie van uw badkamer, d.w.z. badkamerdeur en raam open laten staan of op een kier of kiepstand zetten.
  Indien u een douchedeur of gordijn heeft, deze na gebruik open laten, zodat het bad of de douchehoek in zijn geheel goed kan ventileren. Wanneer uw woning is voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem, schakel deze nooit uit en laat de (afzuig)roosters open staan! (voorkom hiermee een te hoge luchtvochtigheid)
 4. Gebruik nooit een trekkertje met metaal en/of zwarte rubbers voor droog te maken na het douchen, maar kunststof trekkers met een transparante, witte of een lichte kleur rubber.
 5. Als er gekit is voor het schuren en/of schilderen, eerst met een spons met water het door ons aangebrachte afgladmiddel verwijderen, daarna met ammoniak of St. Marc ontvetten.
 6. 1 à 2 dagen na aanbrengen kitvoegen de badkamer reinigen met een drijfnatte zachte spons met warm water en e.v.t. een ontvettende allesreiniger
  Als u zich aan deze tips houdt hebt u gegarandeerd voor vele jaren mooie en goede (flexibele) kitvoegafdichtingen in uw badkamer, toiletruimte, keuken enz.
  Mocht er toch schimmelvorming optreden, kunt u deze verwijderen met een schimmelverwijderaar. Deze is te verkrijgen bij de betere Doe Het Zelf zaak.