Particulieren en (onder-)aannemers

ATB b.v. verzorgt al ruim 30 jaar afdichtingen voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen. U kunt dan denken aan badkamers, toiletten, vloeren (tegels/natuursteen), sanitair, kozijnen, dilatatievoegen enz. In overleg met de klant wordt er gekeken naar de juiste applicatie en kleuren. We hebben de meest gangbare kleuren op voorraad bij ons. Hiermee zetten wij proefmonsters op, zodat de klant de kleur kan kiezen.
Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opsporen en compleet herstellen van lekkages in badkamers en de gevolgschades hiervan.

Veel voorkomende problemen binnen bestaande badkamers zijn de aangetaste kitvoegen door schimmels en bacteriën terwijl de badkamer nog jaren mee kan. Oorzaak van deze schimmelgroei moet vaak gezocht worden in het niet droog maken na het douchen en te weinig ventilatie. Daardoor kunnen vocht met zeepresten en lichaamsbacteriën schimmelvorming veroorzaken. Dit kan uiteindelijk leiden tot lekkages bij inloopdouches, douchebakken en baden.

Om een inloopdouche goed waterdicht te krijgen, kun je het beste de voegen rondom de vloer vrijslijpen en frezen, zodat de zijkanten van de vloertegels ontdaan worden van eventuele specie, inwasmortel, lijm- en kimbandresten.

Dit moet ook rondom het putje of een drain (langwerpige afvoergoot), maar nu met een afmeting van 4 mm breed en 10 mm diep. Hierdoor krijgen we zuivere hechtingsvlakken op de zijkant van de tegels en het putje of de drain. Daarna worden alle aanwezige voegen nagekeken, schoon gemaakt en indien nodig geprimerd.

Hierna kunnen wij aanbrengen, afhankelijk van de situatie een overschilderbare kit of een flexibele sanitair kit  van een uitmuntende kwaliteit, die zeer goed schimmelwerend is. De kitvoeg wordt glad en strak afgewerkt. Daarbij maken wij gebruik van een professioneel afgladmiddel.

Voor de gemiddelde badkamer kunnen wij dit in een dag oplossen door de kitvoegen er uit te snijden en opnieuw af te dichten. Hierbij is het niet nodig om de tegels of sanitair te vervangen! U kunt weer gebruik maken van de badkamer een dag na het kitten.

Neem met ons contact op voor een vrijblijvende offerte of een gedegen advies.

Opbouw van de kosten

Bij het opsporen en repareren van lekkages in badkamers, het vervangen van kitvoegen in sanitaire ruimtes en bij kleinere opdrachten, bijv. een woning met een kleine hoeveelheid kitwerk, badkamer, wc, keuken e.d. werken wij in regie.

D.w.z. wij brengen de reistijd + de werktijd  +  het gebruikt materiaal  in rekening. De kosten zijn  € 52,50 per manuur + € 9,85 per koker/tube kit + evt. gebruikt  klein materiaal.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW  en 2% milieuheffing.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in alle voorkomende kitwerkzaamheden + het vervangen van alle voorkomende  kitvoegen +  het opsporen en repareren van lekkages in badkamers.

Voor vragen uwerzijds kunt u ons ook telefonisch bereiken op telefoonnummer 0650671818.

Heeft u interesse wilt u dan de volgende informatie mailen naar info@atbbv.nl.

  • De adresgegevens inclusief postcode van het werk.
  • De telefoonnummers van u en Uw partner waarop jullie overdag en ’s avonds te bereiken zijn.
  • De dagen + tijdstrajecten waarop het jullie het beste uitkomt.
  • Indien mogelijk foto`s van diverse situaties.