Lekkage in de badkamer

Wij zijn gespecialiseerd in het opsporen en repareren van lekkages in badkamers. Ongeveer 98% van de lekkages kunnen wij verhelpen zonder hak & breekwerk. Ook voor het herstellen van de gevolgschades kunt U bij ons terecht. Desgewenst kunnen wij voor U het hele pakket of een gedeelte ervan regelen, helemaal naar Uw persoonlijke wensen. Wanneer de lekkage of de gevolgschade het vereist, halen wij er zeer deskundige vakmensen bij zoals loodgieter, tegelzetter, stukadoor, schilder, elektricien, timmerman enz. Hierdoor zijn wij in staat de lekkage, en indien gewenst, ook de gevolgschade zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Door onze jarenlange ervaring in het opsporen en repareren van lekkages in badkamers zijn wij ook gespecialiseerd in het voorkomen van lekkages in nieuwe badkamers en in badkamers waarin wij de oude kitvoegen vervangen.

Om een inloopdouche goed waterdicht te krijgen, kun je het beste de voegen rondom de vloer vrijslijpen en frezen, zodat de zijkanten van de vloertegels ontdaan worden van eventuele specie, inwasmortel, lijm- en kimbandresten.

Dit moet ook rondom het putje of een drain (langwerpige afvoergoot), maar nu met een afmeting van 4 mm breed en 10 mm diep. Hierdoor krijgen we zuivere hechtingsvlakken op de zijkant van de tegels en het putje of de drain. Daarna worden alle aanwezige voegen nagekeken, schoon gemaakt en indien nodig geprimerd.

Hierna kunnen wij, afhankelijk van de situatie een overschilderbare kit of een flexibele sanitair kit van een uitmuntende kwaliteit aanbrengen, die zeer goed schimmelwerend is. De kitvoeg wordt glad en strak afgewerkt. Daarbij maken wij gebruik van een professioneel afgladmiddel.

Voor de gemiddelde badkamer kunnen wij dit in een dag oplossen door de kitvoegen er uit te snijden en opnieuw af te dichten. Hierbij is het niet nodig om de tegels of sanitair te vervangen! U kunt in de meeste gevallen een dag na het kitten weer gebruik maken van de badkamer.